19:30

Ohtana/Pajala FF

Referat: Notvikens IK - Ohtana/Pajala FF

På Tunavallen vinner Notviken mot Ohtana/Pajala med 4-0 (2-0)
Notas inleder vasst och i den 4:e minuten kommer man igenom på högerkanten, inspel och Wille Greberg kan stöta in bollen i ett övergivet mål till hemmaledning 1-0. Notas har några minuter senare ett friläge där Bosse gör en fin fotparad. OPFF kommer i några kontringar på högerkanten men inläggen stoppas av försvaret. I den 32:a minuten hinner Wille Greberg fram på en boll som är på väg ut och sätter den upp i nättaket till 2-0. Halvleken avslutas med en frispark som Notvikens Gustav Hamstig sätter i kryssribban. 2-0 i paus är helt rättvist.

Andra halvlek är fem minuter gammal när Wille Greberg fullbordar sitt hattrick när han gör 3-0. Notas har sedan en dubbelchans där Bosse gör matchens prestation då han först klarar ett friläge och på returen som är på väg in i krysset kastar sig Bosse i sin fulla längd och med fingertopparna får han bollen utanför stolpen. Till och med speakern Tobbe var imponerad. I den 65:e minuten når Notas Jesper Gylling högst på en högerhörna och via marken nickar han in 4-0. Resten av halvleken blir något jämnare efter att NIK:s Viktor Skogfält fått syna det röda kortet. Sista fina läget har Wille Gerberg som kommer fri mot Bosse som räddar skottet. Efter 92 minuter blåses matchen av med 4-0 som slutresultat.

Sett över hela matchen speglar siffrorna matchen, utan Bosses vassa parader hade det kunnat bli nåt mål till. I OPFF går plussen till Bosse i målet, Liam Alldén i försvaret, Danne Mäki på mittfältet och Lenni Ravelin i anfallet. Notviken hade ett jämnt manskap där topparna var Jesper Gylling i backlinjen, Gustav Hamstig på mittfältet och Rasmus Månsson i anfallet samt matchens bäste spelare tre-målsskytten Wille Greberg. Johan Nyström.dömde utmärkt.

Notas - OPFF: Hörnor; 10-1, Avslut på mål: 10-1 Gula kort: 0-1, Röda kort: 1-0

Laget: Bosse - Liam, Johannes Pää, Elias Y (ut 63), Melvin - Petri, Nisse K, Danne M (ut 70), Oliver (ut 63) - Lenni (ut 46), David M (ut 38)
Ers: Dennis (in 38), Gustav M (in 46), Jocke J ( in 63), Viktor N (in 63), Oskar S (in 70)